Lavendel Angustifolia – Felice series®

Lavendel (een halfheester waarbij de bladstengels enigszins verhouten) is één van de populairste tuinplanten in Europa. Niet voor niets, want in de zomer geeft de plant prachtige bloemen en in de winter behoudt het z’n blad. Er zijn echter wel behoorlijk wat soorten lavendel. In Europa tref je over het algemeen Lavandula angustifolia en Lavandula stoechas aan. De eerste is het meest bekend en heeft bloemen zoals je ze kent van de golvende lavendelvelden uit Zuid-Frankrijk. De Felice® is een verbeterde versie. De periode van de kleur tonende knoppen tot aan de daadwerkelijke bloei van de plant is langer dan andere angustifolia soorten, waardoor je nog langer plezier hebt van deze plant. Bovendien is de bloem van deze plant groter en ook nog eens verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals paars, roze en wit.

Verzorgingstips

De Felice® geeft prachtige bloemen en in de winter behoudt het z’n blad. Bovendien kun je er alle kanten mee op. Of je de plant nu gaat gebruiken in de volle grond langs paden en bloembedden of in mooi gekleurde potten op het terras of het balkon. Het kan allemaal. En… wel zo gemakkelijk. Lavendel vergt nagenoeg geen onderhoud, terwijl je wel kunt genieten van die prachtig, geurende bloemetjes. Dit geldt natuurlijk ook voor de Felice®, die het beste groeit op een zonnige en open plaats in je tuin. Voorzichtig snoeien kun je ‘m het beste in de periode van juni tot en met september. Drastischer snoeien gebeurt in het voorjaar, tussen half maart en april. Door de plant goed te snoeien, houd je ‘m mooi compact (circa 50 cm hoog), waardoor er veel jonge scheuten worden gevormd.

Weetjes

Dat lavendel heerlijk ruikt, weet iedereen wel. Maar wist je ook dat lavandula afkomstig is van het Latijnse woord ‘lavare’, dat wassen betekent. Niet voor niets, want toen er nog geen zeep bestond, waste de mensen zich met water waaraan lavendel was toegevoegd. Het geeft niet alleen een lekker geurtje, maar werkt bovendien ook nog eens kalmerend. Nu wordt het dan ook veel toegevoegd aan verschillende cosmetica producten. Lavendel kun je ook goed gebruiken in de keuken. De heerlijkste producten worden gemaakt met toevoeging van lavendel. Van kaas en honing tot chocola, ijs en koekjes. Tip! Vervang recepten met tijm eens door lavendel, heerlijk!