Deco Fruit

Een echt najaarsartikel binnen Fresh from Nature® is Deco Fruit. Want… zodra de dagen korter worden, wil je het binnen extra gezellig maken. En… hoe doe je dat beter met het decoratieve Deco Fruit van Fresh from Nature®. De minivruchten met een doorsnee van 2 tot 5 centimeter zijn opvallend groen, rood, zwart, gestreept of behaard. Doe het fruit in een glazen schaal, maak er een bloemstuk van of maak iets moois in combinatie met een rieten mand en zet het op tafel of bij de voordeur. Je kunt er alle mee kanten mee op! Deco Fruit is verkrijgbaar als mini’s in de soorten meloen (ook leuk tijdens Halloween), tomaat, kruisbes, kiwi en stekelaugurk. Deze decoratieve producten zijn niet geschikt voor consumptie.

Verzorgingstips

De houdbaarheid van de vruchten is prima. Ze blijven enkele maanden goed, mits ze droog en buiten de koelcel worden bewaard. In gedroogde toestand zijn de vruchten zeer lang houdbaar. Herfst en winterpompoenen kunnen soms maanden lang worden bewaard. Uiteindelijk zullen ze langzaam indrogen en hun kleur geleidelijk verliezen. De vruchten zijn niet geschikt zijn voor consumptie.

Weetjes

Weet jij eigenlijk of de tomaat nou fruit of groente is? In 1893 besliste het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten dat de tomaat voor de Amerikaanse wet als groente (en niet als fruit) moet worden beschouwd. Ook in Nederland wordt de tomaat gezien als groente. En… net als de tomaat valt ook de meloen onder de groenten en is familie van de komkommer. Nou is de stekelaugurk ook weer familie van de komkommer, dus ook deze valt onder de groenten. Gelukkig zijn de kiwi en de kruisbes wel fruit, dus spreken we maar gewoon over Deco Fruit van Fresh from Nature®. Je kunt met deze kleurige producten, die niet voor consumptie geschikt zijn, in ieder geval de mooiste herfstcreaties maken! Zeker als je er ook nog wat schors, herfstbladeren, eikels en kastanjes aan toevoegt. Leuk om te verzamelen samen met je (klein)kinderen.