Lavendel Stoechas Anouk® – Series

De Lavandula stoechas Anouk® (ook wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd vanwege de vorm van de bloemetjes) is de enige Lavandula stoechas die de hele zomer lang bloemen aanmaakt waardoor alles er mooi gekleurd bijstaat, vanaf vroeg in het voorjaar tot ver in de zomer (wel even de oude knoppen verwijderen!). En… door het sterk geurende blad, krijg je het gevoel dat je middenin de Provence staat. Daarbij kun je er in je tuin eindeloos mee combineren. Want de plant is verkrijgbaar in de kleuren wit, (donker)paars en roze. Ben je op zoek naar een plant in een sfeervolle gekleurde pot voor je balkon of terras? Geen probleem. Ook deze vind je bij de verschillende tuincentra en bloemisten.

Verzorgingstips

Net als bij de lavendel angustfolia vergt de stoechas Anouk® nagenoeg geen onderhoud, terwijl je wel de hele zomer lang kunt genieten van die prachtig, geurende bloemetjes. Maar… hierbij geldt wel: snoeien is bloeien. Als je deze plant niet regelmatig snoeit, verhouten de takken onderaan. Resultaat is dat alleen nog bovenaan de takken blad en bloemen gevormd worden. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen en een klein stukje van de takken weggeknipt worden. Drastischer snoeien gebeurt in het voorjaar, tussen half maart en april. Binnen de stoechas familie is ‘Anouk®’ het meest winterhard, geurt heerlijk en heeft prachtig gevormde bloemen.

Weetjes

De bloemen van de Stoechas Anouk® geuren zeer sterk en doen niet alleen verlangen naar vakantie, maar houden ook nog eens luizen op afstand houdt. Bijen, vlinders en andere insecten komen juist graag weer op bezoek als je deze plant in je tuin hebt. Deze lavendelplant biedt namelijk heel veel nectar en bloeit meerdere keren per seizoen waardoor prachtig gekleurde vlinders je tuin blijven bezoeken. De blaadjes ruiken wel heel anders dan de ‘gewone’ lavendel. Probeer het maar eens uit door wat blaadjes te plukken en ze in je hand stuk te wrijven. Je zult merken dat je een duidelijke dennengeur ruikt.