Conica Picea December®

Als het najaar is begonnen, je tuin winterklaar is en de dagen steeds korter worden, dan wil je het in huis weer gezelliger maken. Daarom heeft Fresh from Nature® ook planten die je prima binnen kunt neerzetten. Zo zie je vanaf het najaar de Conica Picea December® ofwel de dwergconifeer met z’n mooie vorm bij tuincentra en bloemisterijen weer verschijnen in verschillende formaten. Leuk is dat de plant ook rijkelijk versierd verkrijgbaar is. Met gekleurde slingers, in mooie decoratieve potten of met sneeuweffect waarbij het boompje wit gepoederd is. En… laat de plant gerust een dubbelleven leiden door ‘m in het voorjaar als tuinplant buiten in de volle grond te plaatsen. En je hebt er geen groene vingers voor nodig. De miniboompjes zijn zo makkelijk dat er overal wel een plekje voor te vinden is: in de tuin maar ook op balkon of terras.

Verzorgingstips

De dwergconiferen hebben hun naam niet direct aan het kleine formaat te danken, maar aan de langzame groei. Bij aankoop is de plant dus ouder dan je zou verwachten. Hierdoor heb je er wel meer plezier van. Als de dwergconiferen voldoende gegroeid zijn, kun je ze in de tuin planten. Dwergconiferen kunnen generaties lang in de tuin blijven staan, zonder dat ze verwilderen. Als je ‘m in het voorjaar buiten in volle grond plaatst, hoef je ‘m nauwelijks te bemesten en te snoeien. De plant toont voller en heeft minder snel kale plekken. Als je ‘m de hele winter binnen hebt gehad, dan is het wel aan te raden om ‘m een tijdje in de schuur te laten wennen aan het klimaat voordat je ‘m in het voorjaar in de volle grond plaatst. Het boompje wordt uiteindelijk zo’n meter hoog. Je kunt ‘m overigens ook goed combineren met bloeiende bodembedekkers of perkplanten. Of doe ‘m in een mooie pot voor terras of balkon.

Weetjes

Pak de top van de Coninca Picea December® niet met je handen vast. De kans dat de dwergconifeer er wat aan over houdt, is groot door het huidvet op je handen. Pak ‘m daarom altijd aan de onderkant vast. En… zorg dat ze voldoende water krijgen, want uitdroging is funest bij deze dwergconifeer. Pluk gerust eens wat naalden en wrijf ze eens stuk tussen je handen. Waar ruiken je handen naar? Juist, naar zwarte bessen. De Picea werd overigens in 1904 in het wild gevonden in de bergen van Canada.  De dwergconifeer Coninca Picea December® kun je prima gebruiken als mini kerstboom binnen of op het balkon of terras. In combinatie met heide- of bessenplanten creëer je een sfeervol wintertafereel. Of wat dacht je van een dwergconifeer in een pot als blikvanger bij de voordeur? Kleine exemplaren kunnen ook als tafeldecoratie worden gebruikt.